حجتالاسلام هادی گوهری در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» اظهار کرد: دفاتر موقوفات حوزه علمیه باهدف ایجاد موقوفات علمیه بهصورت تخصصی تشکیل شده و تا الان توفیقات خوبی داشته است.
گوهری ادامه داد: نیات خیران در زمینههای علمی، پژوهشی، دینی بوده است؛ اما سالهای گذشته در خراسان شمالی متأسفانه سابقه وقف نسبت به استانهای دیگر ضعیفتر است؛ اما بهتازگی با پیگیری و ارتباطهایی که برقرار شده است اتفاقات خوبی افتاده است و خیرین جهت احیا دین و ترویج آن وقفهای خوبی صورتگرفته است.
وی افزود: دفتر موقوفات حوزه علمیه این آمادگی را دارد که در کنار اداره اوقاف بهصورت تخصصیتر در محافظت از موقوفات متدینین کمک کند.
گوهری بیان کرد: شهرستانهایی که مدارس علمیه آنان باسابقهتر است؛ مانند شیروان، اسفراین و فاروج در زمینه وقف موفقتر بودند و بر مبنای همین موقوفات مدرسه علمیه خدمات خوبی را به مردم ارائه میدهد.
این مسئول گفت: در بجنورد وقفی جهت اسکان طلاب نو مزدوج داشتیم که خانه ویلایی تنها برای دو زوج قابلاستفاده است که امید است در راستای اسکان طلاب خیران کمکی انجام دهند.
وی در مورد وقفهای دیگری که در این مدرسه علمیه صورتگرفته است، توضیح داد: جهت برپایی مراسمات عزاداری اهلبیت (ع) وقفهایی وجود داشته است و خوشبختانه موقوفات استان در حوزه علمیه روند روبهرشدی دارد.
مدیر حوزه علمیه خراسان شمالی در مورد تفاوت این دفتر وقف و سازمان اوقاف ادامه داد: تفاوت ماهیتی بین سازمان اوقاف و دفتر وقف حوزه علمیه نیست؛ چون هر دو کمک میکنند نیات خیر مردم به سرانجام برسد.
وی افزود: تفاوتی که وجود دارد این است که دفتر موقوفات حوزه علمیه تخصصیتر است و مربوط به علم دینی است و افرادی که به مباحث علمی و اعتقادی و دینی علاقهمند هستند به سمت دفتر وقف حوزه علمیه هدایت میشوند؛ اما اداره اوقاف مساجد، حسینیهها، مدارس، راهها را اداره میکند.
این مسئول گفت: بعضی از نیتهای این دفتر عمومیت برای روحانیت دارد و شامل احیا شعائر دینی، طلاب، معیشت، اسکان طلاب و اساتید است.
گوهری با بیان اینکه وقفهای متفاوتی وجود دارد، گفت: وقفهای متفاوتی با نام مادامالحیات وجود دارد به این صورت است که فرد تا زمانی که زنده است مکان یا هرآنچه مدنظر دارد را وقف میکند و بعد از وفات به وراث خانواده تعلق میگیرد، نوعی دیگر نیز وقف بعدالحیات است که برای باقیات الصالحات در نظر میگیرند.
مدیر حوزه علمیه استان نیازهای این نهاد را برشمرد و توضیح داد: نیازهای حوزه علمیه استان مسکن، اسکان برای زوجین طلاب و روحانیون در حال تحصیل، مباحث معیشتی، سرمایهگذاری برای خرید تجهیزات و امکانات در جهت تولید محتوا و هوش مصنوعی، است که امید است خیران برای بخشهای علمیپژوهشی و توسعه دین وقفهایی را انجام دهند.
وی ادامه داد: باتوجهبه اینکه حوزه خراسان شمالی بعد از سفر مقام معظم رهبری جهش خوبی در عرصههای علمی، زیرساختی خوبی داشته است و می طلبد منابع پایداری را برای این نهاد ایجاد کنیم و در بحث موقوفات استان باید یک جهش تصاعدی را داشته باشیم که بتوانیم نیازهای استان را برآورده کنیم.
مصاحبه از: هدیه دهقانی
انتهای خبر/
0 نظر